Foto: Caspar Huurdeman

Eén dader overval Sofie al tijdje vast

  Politie

BAARN Eén van de twee mannen die vrijdagavond 8 september een overval pleegden op snackbar Sofie aan de Sparrenlaan in Baarn is een dag later al opgepakt. Hij zit nog steeds vast, vertelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het gaat om een 19-jarige man uit Baarn. Zijn compagnon loopt nog wel vrij rond. Vrijdagmiddag vindt bij de rechtbank in Utrecht de regiezitting, ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, plaats.
De politie heeft nooit kenbaar gemaakt dat er al een verdachte was opgepakt, ook niet toen eind oktober in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' aandacht werd besteed aan de dramatische overval.

Te zien was hoe twee mannen, die vooraf een valse bestelling hadden doorgegeven om er zo zeker van te zijn dat alleen de vrouwelijke 35-jarige eigenaar in de zaak was, met bivakmuts op de zaak binnen kwamen stormen. Eén van hen rende direct naar de plek waar de portemonnees van de bezorgers worden bewaard, de ander wilde geld uit de kassalade. De eerste dader zei tegen de eigenaresse meerdere malen dat ze 'money' moest geven.

Dramatisch werd het toen de kinderen van de vrouw - de familie woont boven de cafetaria - van 8 en 13 jaar op het lawaai afkwamen. Eén van hen rende naar buiten. De daders gingen vervolgens ook de zaak uit, maar renden gelukkig niet achter het kind aan.


Reageer als eerste
Elke woensdag het Baarns Weekblad per e-mail
Meer berichten
 

Baarns Weekblad nieuwsbrief

Elke woensdag het Baarns Weekblad per e-mail