Anne Faber is donderdag na 13 dagen zoeken gevonden.
Anne Faber is donderdag na 13 dagen zoeken gevonden.

Lichaam van Anne aangetroffen

  Politie

ZEEWOLDE - Na dertien dagen onzekerheid is donderdag het lichaam van de 25-jarige Anne Faber gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde.

Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het Anne is, die sinds vrijdag 29 september werd vermist na een laatste teken van leven in Baarn. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

De 27-jarige verdachte die maandag werd aangehouden, is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad een lichaam gevonden.

De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.


Reageer als eerste
Elke woensdag het Baarns Weekblad per e-mail
Meer berichten
 

Baarns Weekblad nieuwsbrief

Elke woensdag het Baarns Weekblad per e-mail